25 Νοε 2013

Οι "Βικτωριανοί" ετοιμάζονται... να αφήσουν εποχή


-->
Πηγή: avgi.gr
Γράφει ο Κακουριώτης Σπύρος  22.11.2013


Αν και το όνομά τους παραπέμπει σε μια υποκριτική και σεμνότυφη συμπεριφορά, οι "Βικτωριανοί" διακρίνονται μονάχα για τη δημιουργική τους διάθεση, αλλά και το τρακ μπροστά στην πρώτη τους δημόσια εμφάνιση.
Συνηθισμένοι κάτοικοι της πλατείας Βικτωρίας (κι όχι της Αγγλίας του 19ου αιώνα...), αποτέλεσαν μια παρέα που μετατράπηκε σε θεατρική ομάδα χάρη στη βοήθεια της ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Αθηνάς Κεφαλά, της μόνης που διατηρεί επαγγελματική σχέση με το θέατρο.

"Είμαστε όλοι 'φανατικοί' της πλατείας Βικτωρίας", μας λέει η Α. Κεφαλά. "Όταν όλοι οι άλλοι έφευγαν, εμείς παραμείναμε. Είπαμε, λοιπόν,
αντί να έρχονται στη γειτονιά μας μόνο καλεσμένοι και να παρουσιάζουν την πολιτιστική τους δραστηριότητα, να το κάνουμε μόνοι μας, διασφαλίζοντας έτσι μια μόνιμη παρουσία". Ανάμεσα στα μέλη της ομάδας συγκαταλέγονται επαγγελματίες που δεν είχαν καμιά σχέση με το θέατρο. "Ο μανάβης, ένας καθηγητής πανεπιστημίου, μια κυρία που εργάζεται στο ΝΣΚ... Μαζευτήκαμε χάρις σε μια ανακοίνωση που βάλαμε στο μανάβικο της γειτονιάς και σιγά-σιγά γίναμε μια παρέα, που πέτυχε τον στόχο της μέχρι τώρα", λέει η ηθοποιός.

Η παρθενική εμφάνιση των "Βικτωριανών", αύριο στις 9.00 μ.μ., σε ένα από τα παλαιότερα τεϊοποτεία της Αθήνας, τις "Στροφές", της οδού Χάμιλτον 7, πίσω από το Τριανόν, θα περιλαμβάνει ένα δίπτυχο θέαμα. Στο πρώτο μέρος θα ερμηνεύσουν λιγότερο γνωστά ποιήματα γνωστών νεοελλήνων ποιητών, που επέλεξαν ο ποιητής Γιώργος Μαρκόπουλος και ο παλαιοβιβλιοπώλης Κώστας Νικολάκης. Στο δεύτερο θα παρουσιάσουν μικρά μονόπρακτα του γνωστού κωμικού της περιόδου της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης Καρλ Βάλεντιν.
Όπως τονίζει η Α. Κεφαλά, στη συνέχεια η ομάδα θα εμφανιστεί σε όσους περισσότερους χώρους του 6ου διαμερίσματος μπορέσει, στην Πατησίων, την Κυψέλη κ.ά. Άλλωστε, θα έχει πια ξεπεράσει το τρακ της πρώτης εμφάνισης...

Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: