22 Ιαν 2011

Σας θυμίζει τίποτα;;

"... Υπάρχει ασφαλώς ένα στοιχείο στη δουλειά μας, ένας αγώνας που κάνουμε, που ίσως δεν απευθύνεται στον σοσιαλισμό αλλά απευθύνεται στον εκσυγχρονισμό. Το λέω γιατί πολλά στοιχεία στη δική μας προσπάθεια μπορεί να αναγνωριστούν και να είναι αποδεκτά και από μή σοσιαλιστές που ενστερνίζονται όμως κάποια προοπτική εκσυχρονισμού πράγμα που ίσως και εξηγεί την όλο και μεγαλύτερη απήχηση που έχουμε στο λαό μας.
... Έχουμε, λοιπόν επιλέξει, ένα τύπο σοσιαλισμού που διαφέρει από τη σοσιαλδημοκρατία και και ασφαλώς και από τον υπαρκτό σοσιαλισμό, από τον συγκεντρωτικό γραφειοκρατικό σοσιαλισμό που είναι υπαρκτός στις χώρες του ανατολικού μπλοκ. Είναι ο
Τρίτος δρόμος,
αν θέλετε, αυτός ο δρόμος, που στηρίζεται βασικά στην αποκέντρωση και τη λαϊκή συμμετοχή. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ"

Α. Παπανδρέου στην Κ.Ο.   Γενάρης '82


" Στην προηγούμενη ομιλία μου επισήμανα ήδη ότι ο νέος χρόνος άρχισε, είναι μία στενωπός που πρέπει με επιτυχία να διαβούμε για να μπούμε στην περίοδο εφαρμογής του πενταετούς προγράμματος οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης 1982-1987. Οι συμπληγάδες που πρέπει να περάσουμε είναι η ύφεση και ο πληθωρισμός.

Πρέπει να σημειώσω ότι η δική μας φιλοσοφία η αναζωογόνηση της οικονομίας και η αναδιανομή του εισοδήματος είναι αλληλένδετες"

Λόγια του ανδρέα εξαγγέλλοντας δεύτερη δέσμη μέτρων...

Φορολογούνται καταναλωτικά είδη, ακόμη και τα είδη πρώτης ανάγκης. Αυτό στέλνει στα ύψη τον τιμάριθμο . Περιστέλονται φορολογικές απαλλαγές...
Δημιουργείται το νούμερο 188.
Σ' αυτό μπορούμε να καταγγείλουμε οποιαδήποτε υπερβολική αύξηση πέσει στην αντίληψή μας...



"Αμήν"
Ν. Χ. Κράββαρης
"Στροφές"

Δεν υπάρχουν σχόλια: